Bach - koncert i Køng Kirke

Lørdag den 26. maj kl. 17

Lars Hansen: Tværfløjter

Bent Nielsen: Orgel & klaver

Johan Sebastian Bach er i den europæiske musikhistorie en nøgleskikkelse, som enhver med respekt for musikkens dybere væsen, må standse op ved, referere til eller hente inspiration fra. Altså mesteren i midten.

For enhver håbefuld musikelev et uundgåeligt bekendtskab, som undertegnede har haft som udfordring og forbillede igennem hele mit musikliv.

Det er derfor med glæde og i ærefrygt for komponisten, at vi, dvs. fløjtenist Lars Hansen og undertegnede Bent Nielsen, vil sammensætte en Bach-eftermiddag i Køng Kirke, med et program bestående af orgelværker, værker for solofløjte, klaver samt fløjte og klaver, alt sammen med Bach i centrum.

Undervejs vil der blive gjort forsøg på at redegøre for nogle af Bachs kompositoriske principper, for, så at sige, at åbne for komponistens værksted.

Et af de værker der bliver spillet ved koncerten er uddrag af "Goldbergvariationerne" (15 ud af i alt 30 var.), som Bach komponerede i 1742, otte år før sin død.

Dette værk "har fulgt mig" siden jeg startede som organist ved Køng og Glamsbjerg kirker,- og er blevet en vigtig del af mine år i dette sogn.

Velkommen til Bach - eftermiddag i Køng Kirke.

Bent Nielsen