Koncertfortælling med Trio col Basso

Søndag den 11. november kl. 16.00

Koncertfortælling med Trio col Basso i Glamsbjerg Kirke

I anledning af 100-året for 1. Verdenskrigs afslutning i 2018 byder Trio col Basso på en medrivende musikalsk koncertfortælling om krigen, der ændrede verden for altid.

Skiftet fra et fredeligt og borgerligt 19. århundrede til kaotisk 20. århundrede skabte grobund for smuk musik, hvis lige ikke var set tidligere. Oplev det blive levendegjort, når trioen opfører værker fra før, under og efter krigen krydret med de deltagende komponisters egne beretninger i form af breve og dagbogsnotater.

Trio col Basso blev dannet i 2014 af tre ambitiøse unge strygere i et ønske om at dyrke en fælles kærlighed for kammermusik. Freja Guldberg Larsen, Silke Kirstine Kidholm og Ida Guldberg Larsen.

”Lige fra første gang vi spillede sammen, oplevede vi en særlig energi, og det stod hurtigt klart for os, at vi skulle spille sammen. Ud over det særlige samspil og venskab, der er opstået imellem os, er noget af det, der binder os sammen, at vi har en fælles ambition med musikken - nemlig at den skal ville noget. Den skal røre og overraske publikum, og det er det mantra, vi arbejder ud fra - lige fra udvælgelsen af repertoire, gennem vores arbejde med musikken og frem til koncertopførelsen. ”

2017 bød på en omfattende turné om guldalderkomponisten Niels W. Gade støttet af Lemvigh-Müller Fonden. Turneen bestod af 18 koncertfortællinger opført for omkring 750 publikummer i kirker, biblioteker og skoler. Den positive respons har givet inspiration til årets projekt “Komponister i krig”, som dette år, ud over igen at være støttet af Lemvigh-Müller Fonden, også er støttet af Oda og Hans Svenningsens Fond samt Avnede Fonden.