Torsdag den 4. april kl. 19.00

Kristen spiritualitet – et foredrag i Konfirmandlokalet i Køng

Sanne Stanley Johannesen, sognepræst i Næsbyhoved-Broby, holder foredrag, og der serveres kaffe og kage. Arrangementet er gratis.

Hvad har det med mig at gøre? Ørkenfædrene? Kom og hør nærmere, for det vi tænker er ”almindelig praksis” i vore kirker, har sin grund hos Ørkenfædrenes praksis. Ørkenfædrene er navnet på de asketer, eneboere, munke, som i det fjerde århundrede slog sig ned i den egyptiske ørken for at leve i meditation, fattigdom og Kristi efterfølgelse. Ørkenfædrene levede et fattigt og hårdt, men i høj grad også spirituelt liv i ørkenen. Vi kender deres tanker og åndelige liv gennem de såkaldte apoftegmer, en slags ordsprog, som fædrene nedskrev. Fra Ørkenfædrene og de første generationer af munke henter kristen spiritualitet den dag i dag sin inspiration.

Sanne Stanley Johannesen, som er en af initiativtagerne bag foreningen Center for kristen spiritualitet, www.centerforkristenspiritualitet.dk, fortæller om Ørkenfædrene og om nogle af nutidens kristne

spiritualitetsformer.