Glamsbjerg Fri- og Efterskole

Kære konfirmander

Det er igen blevet muligt for kirkerne at åbne dørene – og dermed også for konfirmationsforberedelsen – under særlige rammer. Jeg glæder os til at se jer!

Konfirmationsforberedelsen genoptages som følger:

I møder ind i Sognehuset:

Torsdag den 4. juni kl. 8.30

Torsdag den 11. juni kl. 8.30

Vi holder fast i den aftale, jeg tidligere har informeret omkring (se kirkens hjemmeside samt skolens intra), så vi kan øve op til konfirmationen: Der naturligvis mødepligt (obligatorisk) på følgende dato, så vi kan øve konfirmationsritualet, så I er trygge ved det til konfirmationsgudstjenesten: I møder op i Sognehuset torsdag den 24. september kl. 16.00-18.30

Konfirmation: søndag den 27. september i Glamsbjerg Kirke: Glamsbjerg Fri- og Efterskole kl 10.00

Ligeledes kan I gå til gudstjenesterne om søndagen. Vi følger de tider der står i kirkebladet. Tiderne for både Glamsbjerg Kirke og Køng Kirke kan I også finde på www.glamsbjergkirke.dk

Gode hilsner Anja

Konfirmationer i en mærkelig tid: Nye konfirmations-datoer

Kære Konfirmander, forældre/værger

Som jeg tidligere har skrevet, så er det en mærkelig tid for os.

For jer konfirmander er dagene også anderledes: Skolen er lukket, men det er ikke rigtig ferie og afslapning. Nervøsiteten og usikkerheden præger nok også jeres tid. Øv jer på Fadervor – bønnen kan give ro og mulighed for eftertanke.

Hvis I har brug for at tale med mig, så ring eller skriv en sms: 23 30 62 39

I skrivende stund ved jeg ikke, om vi kommer til at ses til konfirmationsforberedelsen inden sommerferien. Alt er uvist og det ene gæt på, hvornår skoler, kirker og arbejdspladser igen åbner, er lige så godt som det andet gæt.

De nye konfirmationsdatoer ser således ud:

Søndag den 6.september i Køng Kirke: Køng Idrætsfriskole kl. 10.00

Søndag den 20. september i Køng kirke: Glamsbjergskolen kl. 11.30 (Lenis hold) Al information vedr. holdet udgår fra Leni

Lørdag den 26. september i Glamsbjerg Kirke: Glamsbjergskolen (Anjas hold)

Klokken 9.30: Hold 1

Klokken 11.30: Hold 2

Søndag den 27. september i Glamsbjerg Kirke: Glamsbjerg Fri- og Efterskole kl 10.00

Om vi mødes inden sommerferien eller ej, så er der naturligvis mødepligt (obligatorisk) på følgende dato, så vi kan opsummere forberedelsen, få afrundet forberedelsen og øve konfirmationsritualet, så I er trygge ved det til konfirmationsgudstjenesten:

KIF møder i konfirmandstuen i Køng fredag den 14. august kl. 8.30-14.00 og fredag den 28. august kl. 12.00-14.00

Glamsbjergskolens hold 1 møder op i Sognehuset onsdag den 16. september kl. 15.30-17.30

Glamsbjergskolens hold 2 møder op i sognehuset onsdag den 16. september kl. 18.00-20.00

Glamsbjerg Fri- og Efterskole møder op i Sognehuset torsdag den 24. september kl. 16.00-18.30

Til disse timer sørger jeg for en snack

Jeg har været i kontakt med alle skolerne, således at skoleledelsen er orienteret om de nye datoer.

Ligeledes har jeg været i kontakt med Annette Trier (fotografen), og vi håber, alt kan falde på plads.

Det er mit håb at disse konfirmationsdatoer, som er fundet i samarbejde med menighedsrådsformanden, holder. Ingen af os ved, hvad månederne fremover bringer, men vi følger naturligvis sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

Tak for jeres forståelse og tålmodighed

Venlig hilsen Anja

Køng, 20. marts 2020

Praktisk information i forbindelse med konfirmationen i Glamsbjerg Sogn

Telegramposer: Hver konfirmand får en telegrampose. Denne er placeret i kirken eller i våbenhuset

Fotografering: Triers Atelier, Krengerupvej, er bestilt til at tage billeder. Jeg formidler muligheden og al efterfølgende korrespondance stiles direkte til Triers Atelier

Bestilling af billeder: foregår på den udleverede kuvert (udleveres på info-mødet). Kuverterne afleveres til fotografen den dato, hvor fotografen er til stede ved undervisningen med aftalte penge (se dato i det følgende) Billederne afhentes hos fotografen. Billederne forventes færdige ca. en uge efter konfirmationen.

Kirkedørene åbner for forældre/gæster: Under fotosessionen på konfirmationsdagen er det KUN konfirmanderne der har adgang til kirken. Gæster/familie/forældre kommer ind efterfølgende.

Afhentning ved kirken efter konfirmationen: jeg henstiller til, at man IKKE bestille fancy biler el.lign. til afhentning – vent til poderne skal vies! Vent med roserne til studenterfesten!

Under konfirmationsgudstjenesten: Syng med, kig op og vær glade. Følg med i gudstjenesten med alle sanser – lad dig ikke hæmme af mobiltelefoner, kameraer og andet teknisk udstyr! Når den enkelte konfirmand konfirmeres rejser familien sig op.

Gudstjenestens varighed: I skal regne med 60-70 minutter

Siddepladser: Der er plads til det anførte antal pr. familie (se følgende). Den nærmeste familie (defineret snævert) sidder på ”konfirmandens bænk” anført med navn. Resten må finde plads i kirkens sideskib. I Køng Kirke placeres konfirmanderne foran korbuen. Hvis man overholder de angiven antal gæster, så bør der være plads til at alle kan sidde.

Gave: Hver konfirmand får af Glamsbjerg Menighedsråd en bibel i konfirmationsgave. I forberedelsen skriver alle konfirmander under på et telegram, som underskrives af hele konfirmandholdet. På den måde får alle en hilsen på dagen. Telegrammerne udleveres af præsten

Påklædning/tøj (måske mest til pigerne;-) Sørg for, at I har en trøje/cardigan/sjal/bolero at tage på. I kommer til at stå udenfor – og det er stadig koldt! Bare skuldre er ikke passende i kirken.

P-pladser: Der er ikke mange p-pladser ved kirken. Der kan parkeres ved VUC, Aktivcenteret og ved Sognehuset i Poul Mose Parken. Der bliver IKKE organiseret vagter, så efterlad ikke værdigenstande