Opgave 2

Kære Konfirmander og forældre

Der er Én elev,  der har svaret på opgave 1. En! Jeg ved ikke om der foreligger en misforståelse, men for lige at præcisere Det er stadig undertegnede Niels Lysebjerg, der vikarierer for konfirmanderne fra Køng Friskole. Derfor får I video og opgaver af mig.

Her er så video 2 til den virtuelle konfirmandundervisning.

youtu.be/hGoI0FI5Vn0

I denne video begynder jeg med at gennemgå svarene i opgaven til 1. video

Dernæst gennemgår jeg to lignelser, som ikke nødvendigvis handler om at tro på Gud, men også om hvordan vi oplever livet og verden.
Videoen er mest mig der taler og et minimum af tekst. Det er helt ok at man tager sine høretelefoner på, finder et hyggeligt hjørne, måske med et tæppe og ser de ca 20 min video på sin telefon

Man kan også se den sammen med sin mor og eller far og måske tale lidt sammen.

Uanset så vil jeg gerne at I tænker lidt over det I hører.

Spørg dig selv om det er rimeligt at alle vingårdsarbejderne får den samme løn, selvom nogen har arbejdet hele dagen i den stegende sol, mens andre kun har arbejdet nogle få timer ind under aften?
Prøv at forestille dig  at du var blevet sat til at slå græs og luge ukrudt i haven eller lign en varm sommerdag, og du er blevet lovet en 50’er og en is,  så kommer din lillesøster eller lillebror og hjælper til en times tid, og han eller hun får også 50 kroner og en is. Er det fair?

Spørg Jer selv om det er rimeligt at tjenerne ikke har fået lige mange talenter? Kender Du nogen som du synes har det for nemt. Eller måske for svært? Er det fair? Hvordan kan man gøre det mere retfærdigt?

I behøver ikke sende svar tilbage til mig, men tænk over det.

Mvh Niels

Kære konfirmander.

Godt nytår.

Indtil videre er alm undervisning aflyst, jeg ved ikke hvornår vi ses igen, men indtil da, vil jeg lægge lidt video op på youtube.

nelh@km.dk. Er der tilstrækkeligt mange besvarelser inden på fredag i næste uge, kommer der lidt at grine af i næste video, det lover jeg.

Go fornøjelse.

Jeg står naturligvis til rådighed for evt. spørgsmål kommentarer mv. enten på mail eller telefon 64 75 11 50

Mvh Niels Lysebjerg